Klip - klip - klip

Staudebedet har det med at se meget rodet ud, hvis der er plantet tæt. Stauder, der har overstået blomstringen, er vokset godt og fylder mere end i foråret. Nogle står også med visne blomsterstængler, der er ved at danne frø. En oprydning i eller før ferien vil få staudebedet til at se meget, meget pænere ud resten af sommeren.

En kritisk gennemgang af staudebedet er vejen frem. Bevæbn dig med havesaksen og en stor sæk til at fylde afklippet i. Vær ikke bange for at klippe. Løvefod, storkenæb, akelejer er nogle af de mange, mange stauder, der kan klippes ned til 10-15 cm uden problemer. Træd ud af bedet af og til for at se på resultatet og vurdér, hvor der hvor du gerne vil have mere luft.

Når operationen er overstået, giver du stauderne en lille smule gødning (på jorden under stauden) og stiller havevanderen i bedet en times tid. Bedst er det at vande tidligt om morgenen, så planterne ikke får et chok af de kolde dråber og bladene hurtigt bliver tørre. På den måde undgår du svampesygdomme.

 

 

Storkenæb ’Patricia’ er blevet meget lang og vælter noget rundt. Den og mange andre storkenæb tåler sagtens at blive klippet end til 20 cm. Afhængig af sorten vil de blomstre igen.

Frem med hæksaksen og et par hurtige klip. Så ser man hvor meget plads ’Patricia’ egentlig tog mellem de andre stauder.

 

 

Vanding af den nedklippede ’Patricia’ er nødvendigt, så der er energi til at skyde friske, nye blade – og måske blomster. ’Patricia’ er fin igen om 14 dage, måske passer det med, at du vender hjem fra ferien?

 

 

KUNDEKLUB

Du får særlige tilbud til kundeklubspris og nyhedsbreve på mail. Her giver vi tips og gode råd til dig og din have samtidig med, at vi fortæller om nyheder indenfor alt det grønne.

Tilmeld