Hæk til haven

Hække

Vælg den rigtige hæk, i den rigtige kvalitet.

Hække kan have mange formål. Som ydre indramning af din grund, der nok den mest anvendte, men en have med flere rum, er med til at gøre haven mere spændende og man har mulighed for at skabe forskellige stemninger og gå på opdagelse.

Rumvirkningen er nem at skabe med velplacerede hække inde i haven, der markerer, at nu sker der et skifte fra det ene rum til det næste.

 

Du bestemmer selv, om havens rumdelere skal være klippet i stramme, snorlige former eller skal have et mere vildt og naturligt udtryk.

De mest anvendte typer af hæk i Danmark er bøg og liguster. Disse hække klippes i stramme linjer, der rammer haven ind.

Du kan også vælge uklippede hække, der giver blomster. Det kunne f.eks. være forskellige typer af spireae, sargentsæble, surbær, potentilla, rhododendron eller noget helt andet alt efter størrelse og blomsterfarve på hækken.

Det kan også være, at du gerne vi have en hæk, der er grøn hele vinteren. Her kan du vælge mellem forskellige typer af thuja, taks eller laurbærkirsebær.

Kvaliteten af hækplanter. Når du skal vælge hækplante, er det en god idé at undersøge ikke blot størrelse, men også alder på planterne. En høj hækplante kan sagtens være rigtig høj, men også meget tynd og ranglet, fordi de har groet på en lille plads. Hækplanterne i vores planteskole er som udgangspunkt omplantede. Dvs. de har haft god plads til at vokse sig kraftige, så du får en tæt hæk fra start.

KUNDEKLUB

Du får særlige tilbud til kundeklubspris og nyhedsbreve på mail. Her giver vi tips og gode råd til dig og din have samtidig med, at vi fortæller om nyheder indenfor alt det grønne.

Tilmeld