Den store forårsrengøring

 

Lige om lidt starter sommertiden, og det betyder fuld aktivitet i haven. Nu skal drivhuset rengøres, havemøblerne ud og forårskrukkerne plantes til.
 

Traditionen tro skal havemøblerne findes frem og vaskes af til den nye havesæson. Sommertiden er startsignalet til, at årstiden endelig har levnet så lange dage, at vi kan skrue tiden en time frem og derved få endnu mere glæde af lyse aftener. Til gengæld bliver det - for nogen - mørkt om morgenen. Dagene bliver dog hurtigt så lange, at mørket indhentes af lyse timer.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

VASK DRIVHUSET
Inden det for alvor går løs med at få sået og plantet ud i dit drivhus, så skal det vaskes både indvendigt og udvendigt. Brug brun sæbe og skyl efter med rent vand. Mange ønsker at bruge Rodalon, men vær da opmærksom på, at aluminiumssprosserne i drivhuset nedbrydes af aktivstoffet i Rodalon - husk at skylle grundigt efter med vand.
Den udvendige rengøring er først og fremmest med til at sikre, at der er lys nok til, at du kan få planterne til at gro optimalt.
Inde er rengøringen med til at sikre, at der ikke sidder skadedyr på lur for at angribe de friske planter. Skyl grundigt efter med rent vand efter endt rengøring.

VASK HAVEMØBLERNE
Man kommer rigtig langt med lunken vand og brun sæbe. Der skal skures og skrubbes grundigt, så sidste års fastgroede snavs kan komme af.
Måske er terrassen blevet algegrøn? I så fald kan du finde det godkendte algeprodukt Algefri i dit havecenter og behandle med det. Algemidler er blevet revurderet af Miljøstyrelsen, så det kan godt være vanskeligt at finde produkter på hylden - dit havecenter kan hjælpe dig med at få bugt med de grønne overflader - også så det skåner miljøet.

PS skal havemøblerne lakeres eller males, så skal de ind, hvor temperaturen er høj nok til at malingen kan hærde

KRUKKERNE SKAL OGSÅ RENGØRES
Krukkerne skal frem fra gemmerne. De skal børstes rene og måske vaskes, hvis du ikke bryder dig om den naturlige patina, som især ler- og terracottakrukker får med tiden. Gammel jord og planterester skal tømmes ud på komposten. Nu er krukkerne klar til at blive plantet til igen. Sørg altid for, at der er hul i dine krukker, så overskydende vand kan løbe ud af krukken.

1. Fyld 10 - 15 cm op med drænende lecanødder (kan udelades)
2. God krukkemuld fyldes i krukken, så der er ca. 1/3 tilbage til at plante i
3. Tilsæt gødningsbolcher
4. Plant årstidens blomster (hornvioler, primula, løgblomster)
5. Fyld efter med mere krukkemuld
6. Vand godt til
 

KUNDEKLUB

Du får særlige tilbud til kundeklubspris og nyhedsbreve på mail. Her giver vi tips og gode råd til dig og din have samtidig med, at vi fortæller om nyheder indenfor alt det grønne.

Tilmeld